Matematik
2. gradsligning
27. oktober 2005 af
La Tigresse (Slettet)
Kære allesammen!
Jeg har denne ligning, som skal laves om til en 2.gradsligning:
x^2(x-1)=2x(x-1)
Skal jeg ikke bare dividere (x-1) væk på begge sider, og så derefter flytte 2x over, så at den bliver til
x^2-2x=0
???
Med venlig hilsen og tak for hjælpen, mig!
Jeg har denne ligning, som skal laves om til en 2.gradsligning:
x^2(x-1)=2x(x-1)
Skal jeg ikke bare dividere (x-1) væk på begge sider, og så derefter flytte 2x over, så at den bliver til
x^2-2x=0
???
Med venlig hilsen og tak for hjælpen, mig!
Svar #1
27. oktober 2005 af Lil_mermaid (Slettet)
Jo det er rigtig og derefter kan du bare løse den som en 2.gradsligning for at finde x....
Svar #2
27. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Helt formelt er det nu ikke. Vi kan godt dividere (x-1) væk på begge sider - men hvad nu hvis
(x-1) = 0
<=>
x=1?
Prøv istedet:
x^2(x-1)=2x(x-1)
<=>
x^2(x-1)-2x(x-1)=0
<=>
(x^2-2x)(x-1)=0
<=>
x(x-2)(x-1)=0
og løs via nulreglen. Ved bare at reducere stykket til x^2=2x går man glip af en løsning.
(x-1) = 0
<=>
x=1?
Prøv istedet:
x^2(x-1)=2x(x-1)
<=>
x^2(x-1)-2x(x-1)=0
<=>
(x^2-2x)(x-1)=0
<=>
x(x-2)(x-1)=0
og løs via nulreglen. Ved bare at reducere stykket til x^2=2x går man glip af en løsning.
Skriv et svar til: 2. gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
