Kemi
kemisk ligevægt...hjælp
23. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej :-)
Jeg har et problem med en ligevægt-opgave. Jeg har følgende ligevægt:
3H2 + N2 ->
Altså ammoniaksyntesen.
Der er i starten 0,7 mol NH3, 3,0 mol N2 og 2,0 mol H2. Volumen er 10 L. T = 400 grader C.
Jeg har beregnes K til at være 2,04.
Desuden har jeg beregnet de 3 gassers partialtryk:
pH2 = 11,185 bar
pN2 = 16,778 bar
pNH3 = 3,915 bar
Nu er problemet så. Hvad er stofmængderne af gasserne, når der er indstillet ligevægt.
Mit problem er altså at beregne koncentrationsændringerne X. For når jeg får lavet X om til en ligning, får jeg den til en 4. gradsligning:
2,04X^4 -6,12X^3+X^2-16,32X+48,47 = 0
Dette er en 4. gradsligning og den kan jeg ikke løse.
Er der nogen der kan? Er der nogen der måske kan beregne X. Er der nogen der kan beregne de nye stofmængder?
Bare 1 af disse svar ville jeg være tilfreds med.
På forhånd tak. Vil i ikke nok prøve at svare nogenlunde hurtigt.
/Andreas
Jeg har et problem med en ligevægt-opgave. Jeg har følgende ligevægt:
3H2 + N2 ->
Altså ammoniaksyntesen.
Der er i starten 0,7 mol NH3, 3,0 mol N2 og 2,0 mol H2. Volumen er 10 L. T = 400 grader C.
Jeg har beregnes K til at være 2,04.
Desuden har jeg beregnet de 3 gassers partialtryk:
pH2 = 11,185 bar
pN2 = 16,778 bar
pNH3 = 3,915 bar
Nu er problemet så. Hvad er stofmængderne af gasserne, når der er indstillet ligevægt.
Mit problem er altså at beregne koncentrationsændringerne X. For når jeg får lavet X om til en ligning, får jeg den til en 4. gradsligning:
2,04X^4 -6,12X^3+X^2-16,32X+48,47 = 0
Dette er en 4. gradsligning og den kan jeg ikke løse.
Er der nogen der kan? Er der nogen der måske kan beregne X. Er der nogen der kan beregne de nye stofmængder?
Bare 1 af disse svar ville jeg være tilfreds med.
På forhånd tak. Vil i ikke nok prøve at svare nogenlunde hurtigt.
/Andreas
Svar #1
23. oktober 2003 af krelle (Slettet)
Brug lommeregneren til at løse ligningen! Det er kemi, ikke matematik!
Skriv et svar til: kemisk ligevægt...hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
