Fysik

I et såkaldt negativt sky-jord-lyn bevæger elektroner sig fra jordoverfladen op til tordenskyen. Strømstyrken i lynet kan være op til 200kA, og lynudladningen kan tilsvarende vare

01. september 2013 af hendedualdrigbliver (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået opgaven:


I et såkaldt negativt sky-jord-lyn bevæger elektroner sig fra jordoverfladen op til tordenskyen. Strømstyrken i lynet kan være op til 200kA, og lynudladningen kan tilsvarende vare fx 0,13 ms. Beregn den samlede ladning i lynet.

Jeg så et andet opslag her inde, hvor jeg fandt ud af hvad jeg skulle gøre, det eneste jeg ikke fatter er:
 

(2*10^5 A)*(1.3*10^-4 s)

hvorfor der skal stå (*10^5) og (*10^-4) 

Håber der er nogen som kan hjælpe mig, det ville i hvertfald være rigtig dejligt! :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af hesch (Slettet)

#0:   200 kA = 200000 A = 2*105 A

0,13 ms = 0,00013 s = . . .

1 A = 1 C/s


Svar #2
01. september 2013 af hendedualdrigbliver (Slettet)

Når ja! Tusind tak! (:


Skriv et svar til: I et såkaldt negativt sky-jord-lyn bevæger elektroner sig fra jordoverfladen op til tordenskyen. Strømstyrken i lynet kan være op til 200kA, og lynudladningen kan tilsvarende vare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.