Matematik

Ligning

01. september 2013 af mig234 (Slettet)

Hej, kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gribe denne her ligning an. Der står jeg skal gange over korts? 

 

((9-x)/4)= (8x/3)+11


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan gange over kors hvor to brøker er lige store. Gang her med brøkernes nævnere på hver side. Hæv parenteser, og træk sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af peter lind

Så må du have skrevet ligningen forkert op. Som den står skal du gange ligningen med 12


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af mathon

                  ((9-x)/4) = (8x/3) + 11                            multiplicer på begge sider med 12

                  12•((9-x)/4) = 12•((8x/3) + 11)

                  3•(9-x) = 4•(8x) + 12•11

                  (27-3x) = 32x + 132

                  27 - 3x = 32x + 132

                  -105 = 35x

                  -3 = x

…men der er ikke tale om identitet mellem to brøker skrevet på din måde.

                 

                 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.