Matematik

MATEMATIK!!

27. oktober 2005 af evill (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med 2 ligninger?

5/x = 6

20 = 15/x

/= en brøkstreg...kan bare ikke lave dem her..

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2005 af sprit (Slettet)

prøv at isolere x... det ville jeg i hvert fald gøre. det kan godt være der er noget der er nemmere. hvis du er god til kemi, vil du så ikke lige kigge på den der hedder "Ioner"

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Hey...du må gange dine brøker ud, så du kan få reduceret udtrykket - så bliver det nok meget nemmere for dig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2005 af sprit (Slettet)

hey sveegaard vil du ikk lige kigge under "ioner"? tak

Svar #4
27. oktober 2005 af evill (Slettet)

what?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Du skal gange med x på begge sider af =

Svar #6
27. oktober 2005 af evill (Slettet)

ingen der ved hvad det giver?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

5/x = 6 --> (5/x)*x = 6*x --> 5 = 6x

20 = 15/x --> 20*x = (15/x) * x --> 20x = 15

Så kan du vist godt tage den derfra...

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2005 af fixer (Slettet)

#7 Der udføres ensbetydende regninger hvorfor der skal anvendes biimplikationstegn "<=>". Symbolet "->" er ikke defineret i denne sammenhæng.

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

--> = => og det er faktisk ligemeget, om du bruger 'den ensrettede', hvor biimplikation kan bruges

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2005 af fixer (Slettet)

De fleste sætter lighedstegn mellem subjunktion -> og implikation =>. Omend de er nært beslægtede er der i deres grundsubstans tale om to forskellige ting.

Subjunktionen er en funktion ved hvilken sandhedsværdien af et udsagn er afhængig af sandhedsværdien af to andre udsagn. Der re således ialt involveret tre udsagn.

Implikationen er en relation der beskriver hvorledes sandhedsværdien af to udsagn afhænger af hinanden.

Subjunktionen A->B tilordner udsagnet C værdien sand undtagen når udsagn A er sand og udsagn B samtidigt falsk. Sandhedstabellen for subjunktionen lyder

A | B | C
---------------
S | S | S
S | F | F
F | S | S
F | F | S

Antages at C er sand så opstår mellem udsagnene A og B en implikation; udsgan B følger af udsagn A.

Begrebet implikation er således formelt set forbeholdt subjunktioner, der er sande.

Helt de samme betragtninger gør sig iøvrigt gældende mellem bisubjunktioner (symbol <->) og biimplikationer (symbol <=>).

Begrebet biimplikation (ækvivalens) er formelt forbeholdt bisubjunktioner, der er sande. Vi kan faktisk skrive

(A<->B) <=> (B<->A)

Man ser at <-> og <=> er anvendt til at udtrykke to forskellige ting. Sidstnævnte betegner en sand ækvivalens mellem to udsagn. Derimod kan de to enkeltudsgan godt være falske hvorfor der benyttes <-> i disse.

Skriv et svar til: MATEMATIK!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.