Matematik
differention og integration
Hej derude,
Jeg har disse opgaver for til i morgen og jeg kan simpelthen ikke finde ud af dem:
Find f'(x) for følgende
f(x)= e^-x · sin(x)
f(x)= ln(x^2+ 1)
f(x)= (e^2x)/(x^5)
Bestemt integralet for følgende
∫2,0 e^-5x dx
∫1,0 (L + 2lx + 3Fx^2 + 7Ex^6) dx hvor L,lF og E er konstante
Jeg har prøvet i en uendelighed og kan simpelthen ikke komme frem til facis, som jeg kender - men jeg forstår det ikke. Er der en venlig sjæl der kan vise en mellemregning eller to?
Svar #1
03. september 2013 af mathon
(f(x) • g(x)) ' = f '(g(x))•g(x) + f(g(x))•g'(x)
f(x)= e-x · sin(x)
f '(x) = -e-x · sin(x) + e-x · cos(x) = e-x(cos(x) - sin(x))
Svar #2
03. september 2013 af mathon
∫ 2,0 e-5xdx = 2,0 • ∫e-5xdx = 2,0 • (-(1/5))·e-5x + k = -(2/5)•e-5x + k = -0,4•e-5x + k
Svar #3
03. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)
Tak for hurtigt svar! Dog lyder facis hos mig for integralet: 1/5(1-e^-10) ?
Svar #4
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Det er så nok fordi, der menes det bestemte integral
0∫2 e-5x dx ?
Svar #5
03. september 2013 af mathon
differentiation af sammensat funktion:
(f(g(x)) ' = f '(g(x)) • g'(x)
f(x) = ln(x2+ 1)
y = g(x) = x2+1 y' = g'(x) = 2x
f(y) = ln(y) f '(y) = ln'(y) = (1/y) • y' = (1/(x2+1))) • 2x
f ' (x) = 2x/(x2+1)
Svar #6
03. september 2013 af mathon
differentiation af funktionskvotient
g '(x)·h(x) - g(x)·h '(x)
(g(x)/h(x)) ' = ---------------------------
(h(x))2
.
g(x) = e2x g '(x) = 2e2x
h(x) = x5 h '(x) = 5x4
Svar #7
03. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)
# 3 ) Ja det menes der - og der gik et lys op for mig, den er nu løst.
Tak for de sidste svar også - jeg kan forstå det, alletiders!
Skriv et svar til: differention og integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
