Matematik

Ligninger med to ubekendte

03. september 2013 af mysweetrose (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle, der ved hvordan jeg bedst griber denne opgave an?

"Betragt følgende to ligninger med to ubekendte
y=x+4
y=2x+2
a) Løs ligningssystemet
b) Ligningerne fastlægger to grafer. Indtegn de to grafer i samme koordinatsystem, og gør rede for sammenhængen med løsningen til ligningssystemet."
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af mathon

a)

    I:    -y = -x-4
    II:   y = 2x+2            adder I og II

          0 = x-2
          x = 2                  som indsat i   y = x+4
giver
          y = 2+4 = 6

        


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af mathon

b)
         Skæringspunktets koordinater aflæses og sammenlignes med de beregnede x- og y-værdier i a).


Skriv et svar til: Ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.