Matematik

Ligning

03. september 2013 af katrine888 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan løser jeg denne ligning:

2x^2 - 6x + 4 = 0

?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af SuneChr

Er der fælles faktorer? I så fald: Kan du gøre noget ved dem?

Hvis du ser godt efter, er der en mulig løsning, der ligger lige for. Ellers:

Du kigger i din bog eller formelsamling og så indsætter du koefficienterne og konstantleddet i løsningen på den generelle 2.gr. ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af mathon

                                        2x2 - 6x + 4 = 0               dividder igennem med 2 på begge sider

                                        x2 - 3x + 2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2013 af mathon

dividder  →  divider


Svar #4
03. september 2013 af katrine888 (Slettet)

Tak for svar! Men forstår ikke helt hvordan man kan dividere på samme side af lighedstegnet?? Og x2- 3x + 2 = 0 er vel ikke svaret - hvordan kommer jeg videre derfra? 

Jeg ved ikke lige hvad der sker, men den ligning er virkelig ulogisk for mig!


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af SuneChr

# 4
En(hver) ligning forandres ikke ved at dividere med samme tal ≠ 0 på begge sider af lighedstegnet.
Man har kun divideret for at gøre ligningen mere enkel, men det er stadig den samme ligning.
Hvordan løses
    x2 - 3x + 2  =  0        ?
Kan du umiddelbart ikke se, at der er et eller andet x der passer?
Hvad står der i lærebogen om løsning af 2.gr. ligningen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen     x2 -3x +2 = 0  er en 2.-gradsligning, som du bør vide, hvordan man løser.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2013 af 123434 (Slettet)

http://www.regneregler.dk/andengradsligning.jsp


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.