Matematik

Hjælp med en ligning

04. september 2013 af magge555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet at regne lidt på en ligning, og selvom jeg har resultatet, kan jeg ikke få mellemregningerne til at passe til stykket

 

Her er ligningen

5z-2(z-8)=3(7-3z)+12
5z-2z-16=21-9z+12
3z-16=33-9z
3z=49-9z
12z=49

Jeg får svaret til 49/12, men det skal være 17/12

 

Nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2013 af mathon

    du hæver en minusparentes forkert

             5z - 2(z-8) = 3(7-3z) + 12

             5z - (2z-16) = (21-9z) + 12

             5z - 2z+16 = 21-9z + 12

            

            


Svar #2
04. september 2013 af magge555 (Slettet)

Okay, tak for det hurtige svar!


Skriv et svar til: Hjælp med en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.