Matematik

Hjælp til løsning af opgave

04. september 2013 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen! 
Jeg sidder lige pt fast i en opgave. Så ville lige høre, om i evt vidste hvordan man regnede følgende ud: 

1) Mængden af et radioaktivt stof aftager med 17% pr. år. Hvor meget er der tilbage af stoffet efter 20 år?

2) For et andet radioaktivt stof aftager aftager mængden med 2,28% pr. år. Hvornår er der 80% tilbage af den oprindelige mængde?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af mathon

    henfaldsligning  
     
                                         m(t) = mo • 0,83t  

                         


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2017 af emil720aa (Slettet)

Hvorfor 0,83?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2017 af hesch (Slettet)

100% - 17% = 83% = 0,83


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.