Matematik
total rial på en kegle
27. oktober 2005 af
ego68 (Slettet)
Hjælp......
undskyld hvor er mine maner
hej håber i kan hjælpe jeg skal finde A total på en kegle højde = 30 Grundflade =100 jeg vil meget gerne have en forklaring med hvis det kan klares oven i.
Mhv. ego86
undskyld hvor er mine maner
hej håber i kan hjælpe jeg skal finde A total på en kegle højde = 30 Grundflade =100 jeg vil meget gerne have en forklaring med hvis det kan klares oven i.
Mhv. ego86
Svar #1
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Arealet af den krumme flade er:
A = pi * r * s, hvor s er den skrå side, som du snildt kan finde med Pythagoras'
A = pi * r * s, hvor s er den skrå side, som du snildt kan finde med Pythagoras'
Svar #2
27. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Jeg kan desværre ikke rigtig give nogen ordentlig forklaring på det :(
Svar #3
28. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Jeg går udfra der her er tale om en symmetrisk cirkulær kegle?
Der er adskillige måder at udregne overfladearealet af denne når grundfladens areal ikke medregnes.
Den nemmeste er at indse at opskæres keglen langs en frembringer og foldes ud i planen haves et cirkeludsnit af en cirkel med radius lig keglens kantlængde s=sqrt(r²+h²) og buelængde 2pi*r. Arealet af et sådant cirkeludsnit er
A = ½r*s
hvor s er buelængden. Indsat fås
A = ½sqrt(r²+h²)*(2pi*r) = pi*r*sqrt(r²+h²)
Der er adskillige måder at udregne overfladearealet af denne når grundfladens areal ikke medregnes.
Den nemmeste er at indse at opskæres keglen langs en frembringer og foldes ud i planen haves et cirkeludsnit af en cirkel med radius lig keglens kantlængde s=sqrt(r²+h²) og buelængde 2pi*r. Arealet af et sådant cirkeludsnit er
A = ½r*s
hvor s er buelængden. Indsat fås
A = ½sqrt(r²+h²)*(2pi*r) = pi*r*sqrt(r²+h²)
Skriv et svar til: total rial på en kegle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
