Matematik

ligning

04. september 2013 af VTP

Hvordan isoleres x i denne ligning: 40=x·((0,38/0,62)·x+x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af mathon

gang med 0,62 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en ligning i x2. Isoler x2 og bestem så x.

40 = x2·(1 + (0,38/0,62)) = x2 / 0,62


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2013 af mathon

                                     24,8 = x•(0,38x + 0,62x)

                                     24,8 = x2


Svar #4
04. september 2013 af VTP

hvordan kan man få 24,8 på venstre side?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

40 · 0,62 = 24,8 .


Svar #6
04. september 2013 af VTP

40 = x * ((0,38/0,62)x + x → 40 = (0,38/0,62) x^2 + x^2 → 40 * 0,62 = 0,38x^2 + x^2


Svar #7
04. september 2013 af VTP

Er det forkert, det jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7, #6

Det er forkert, for du har glemt at gange det sidste led +x2 med 0,62 .


Svar #9
04. september 2013 af VTP

Vil der så komme til at stå: 24,8 = 0,38x^2 + 0,62x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja. Det kan jo så reduceres lidt (se #2 og #3).


Svar #11
04. september 2013 af VTP

Jeg forstår ikke helt  #2 og #3.


Svar #12
04. september 2013 af VTP

Skal jeg bruge kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja. Når man kender værdien af x2, benytter man kvadratroden til at bestemme x.


Svar #14
04. september 2013 af VTP

Hvordan finder jeg ud af, hvad værdien er for x2   ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Tja, det er jo allerede udregnet for dig i #3, eller du kan fortsætte selv i #9 og regne færdig.


Svar #16
04. september 2013 af VTP

24,8 = x•(0,38x + 0,62x)

24,8 = x^2 …     Bliver x•(0,38x + 0,62x) bare til x^2? Så må 24,8 være værdien for x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja. Du bør kunne se, at 0,38 + 0,62 = 1 .


Svar #18
04. september 2013 af VTP

Jeg ved nemlig ikke, hvordan jeg skal fortsætte i #9.


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Fortsættelsen er, at 24,8 = 0,38x2 + 0,62x2 = x2 .


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.