Matematik

vand løber ned i et badekar med hastigheden 5L/min

04. september 2013 af Hejmeddigjegheddera (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke løse denne opg... Er der nogen der kan give mig nogle tips? 

 

 

a) indfør passende variabler, og opstil en ligning for sammenhængen mellem tiden og mængden af vand i badekarret.. Badekarret kan rumme 700 L vand. 

 

Jeg tror der må tale om en lineær udvikling.... 

 

b) 

Bestem det tidspunkt hvor badekarret er 3/4 fyldt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om konstant fyldningshastighed vf . Lad tiden være t, og lad V være mængden af vand i karret til tiden t. Karret antages at være tomt til tiden t = 0. Opstil nu udtrykket for V som funktion af t.


Svar #2
05. september 2013 af Hejmeddigjegheddera (Slettet)

Så forskirften vil se ud som følgende?

t=Vx+v?


Svar #3
05. september 2013 af Hejmeddigjegheddera (Slettet)

 eller

t=5x+700


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, man finder forskriften for V som funktion af t;

V = a·t + b

hvor a og b aflæses af oplysningerne i opgaven.


Svar #5
05. september 2013 af Hejmeddigjegheddera (Slettet)

men burde y ikke give tidspuktet (t) i stedet for v??? 

og er  mit a og b så henholdsvis 700  og 5? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

V er vandets rumfang som funktion af tiden t. Konstanten a er fyldningshastigheden 5L/min, og konstanten b er lig med 0, da vi vedtog, at karret er tomt til tiden t = 0 .


Svar #7
05. september 2013 af Hejmeddigjegheddera (Slettet)

er a = 700?  

Jeg stiller ikke så mange spørgsmål for at irritere... jeg har bre brugt så lang tid og kan bare ikke få opg til at give mening


Svar #8
05. september 2013 af Hejmeddigjegheddera (Slettet)

Glem det... har fundet ud af det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2013 af 123434 (Slettet)

8# Hvad fandt du frem til?


Svar #10
05. september 2013 af Hejmeddigjegheddera (Slettet)

at der i "tal"  skal stå: y=5*x :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så skal du også forklare, hvad x og y står for.


Skriv et svar til: vand løber ned i et badekar med hastigheden 5L/min

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.