Matematik

HJÆLP til nogle opgaver om integralregning

04. september 2013 af linda0044 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med disse opgaver?

opga 1, c
opg 2, a
opg 3, a og b 

Disse opgaver ligger i det vedhæftede fil 

Håber i kan hjælpe

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Prøve integralregning.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

I opg 1,c skal man finde maksimumspunktet for funktionen f(x) = 1 + sin(x) , x ∈ [0;2π]. Det er en opgave indenfor differentialregning. FInd lokale ekstremumspunkter for funktionen. Løs ligningen f '(x) = 0 .

Opg 2a. Bestem forskriften f(x) for parabelen med toppunkt i (0 ; 0,55) og for hvilken f(x) - 0,4 har rødder i
x = ±0,6 .

Opg 3. Funktionen f '(x) bestemmes som den stamfunktion til f ''(x) = 12e-2x , der går gennem
punktet (0 ; -6) . Dernæst bestemmes f(x) som den stamfunktion til den fundne funktion f '(x), der går gennem punktet (0 ; 4).

3b) Benyt tangentligningen. Man kender både f(0) og f '(0) .

 


Svar #2
04. september 2013 af linda0044 (Slettet)

Det har jeg nemlig også gjort i opg 1, c, og får et resultat: x= phi N1 +phi/2 og det forstår jeg nemlig ikke :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ikke phi φ. Det er bogstavet pi π, der er tale om.

Løsningen til cos(x) = 0 er x = (π/2) + n·π , n ∈ Z . Bestem nu de n, så x ∈ [0;2π] , og afgør for hver af dem, om der er tale om et minimum eller et maksimum.


Svar #4
04. september 2013 af linda0044 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2013 af kieslich (Slettet)

Bruger du et cas.værktøj???


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1 Korrigeret.

Forklaringen for Opg 2a rettes til

Opg 2a. Bestem forskriften f(x) for parabelen med toppunkt i (0 ; 0,55/2) og for hvilken f(x) - 0,2 har rødder i
x = ±0,6 .


Svar #7
04. september 2013 af linda0044 (Slettet)

Jeg bruger Microsoft Mathematics via pc 


Svar #8
04. september 2013 af linda0044 (Slettet)

kan det passe at opg 3,b giver y=12x+4  ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

hvor x0 = 0, og hvor man allerede kender f '(0) = -6 og f(0) = 4 .


Svar #10
04. september 2013 af linda0044 (Slettet)

Mener du så  -6*(x-0)+4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg mener

y = -6·(x-0) + 4 , ja. Reducer det lidt.


Skriv et svar til: HJÆLP til nogle opgaver om integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.