Matematik

løsning af reduktioner i 9. klasse

05. september 2013 af jonathan3 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg har fået to reduktioner der lyder (5x+x)2+24+15x og 25x + (x+4)2

ved ikke hvordan jeg skal løse dem (forstår ikke '2' og '2' efter parantes ? kan nogle hjælpe?

leder efter svar og meget gerne en nem måde at regne dem på fremover så jeg ikke behøver at spørge ind til det igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

     kvadrer parenteserne og hæv dem

     reducer færdig

.

.....................

     (a+b)2 = a2 + 2ab + b2


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2013 af LeonhardEuler

Med hensyn til :

(5x+x)2 = (5x+x)(5x+x)

Så brug den første kvadratsætning

(a + b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab\,

Derudover følg instrukserne fra #1


Svar #3
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

Svar #1 og #2, tak. 

er stadig ikke så god til det her..

jeg ved nu stadig ikke hvordan jeg skal bære mig ad med x2?

undskyld hvis jeg er lidt for fatsvag..


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2013 af LeonhardEuler

Lad os tage det trin for trin med den første:

(5x+x)2+24+15x 

(5x+x)(5x+x)+24+25x

Gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes. Husk fortegnene

5x•5x + 5x•x + x•5x + x•x + 24 + 25x

Reducer:

25x2 + 5x2 + 5x2 + x2 + 24 + 25x

Læg sammen

36x2 + 25x + 24       


Svar #5
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

ja tak :) hvordan så?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. september 2013 af mathon

           (5x+x)2+24+15x

           (6x)+ 15x + 24

           36x2 + 15x + 24


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2013 af mathon

                   25x + (x+4)2

                   25x  +  x2 + 2•x•4 + 42

                   25x  +  x2 + 8x + 16

                  x2 + 33x + 16


Svar #8
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

Mange tak! (jeg har kigget på Mathon's og interm's svar) men der er en lille forreskel på svarene? hvilket et er rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. september 2013 af LeonhardEuler

Fremgangsmetoden i #6 er hurtigere.

Men den kan du ikke altid bruge.

For eksempel; ikke i din udtryk nr. 2.

Dér er du nødt til at følge instrukserne fra #4 el. #7

Fejlen er min. Jeg har overset at det er 15x istedet for 25x.


Svar #10
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

vent, undskyld -.-

virkelig dum fejl fra min side af..

der er et x for meget (det er (5+x)2+24+15x

gør det en forreskel?


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. september 2013 af LeonhardEuler

Ja, stor forskel. Følg de gamle fremgangsmåder og reducer. Så kan vi se om du har lært ''lektien''. :)


Svar #12
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

øhhhh.. hvordan kan jeg lære lektien hvis det bliver anderledes? er lost og skal bruge et svar :(

mangler stadig et par sider så vil gerne hurtigt forbi det her helvedes stykke..


Svar #13
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

ved ikke om det er for meget at bede om men kan du vise det trin for trin igen, bare uden det skide x..

vil meget gerne kunne alle reglerne, de virker bare håbløse for mig.. føler mig lidt stresset lige nu.


Svar #14
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

okay, har prøvet at regne det ud. fik det til x+ 60x + 24?

kan du se om det er rigtigt.. eller please hjælp mig nu


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. september 2013 af LeonhardEuler

#14

Det er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. september 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2013 af mathon

               (5+x)2 + 24 + 15x

               52 + 2•5•x + x+ 24 + 15x

               25 + 10x + x+ 24 + 15x

               x+ 25x + 49

        


Skriv et svar til: løsning af reduktioner i 9. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.