Kemi

Det sorte hav

05. september 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det døde hav er en mættet saltsø med et saltindhold i overfladen på 22,7 masse% - 17,5 masse%. En elev har fra sin ferie hjembragt en prøve med vand fra det døde hav, og ønsker at bestemme saltingholdet i prøven ved en titrering.

det kan konstateres at der ikke er bundfald i flasken.

Det anteages at saltet i vandet fra det døde hav består af NaCl i 100 ml mættet opløsning, at densiteten er 1,2 g/ml.

temperatur i lab = 20 grader

A) beregn på grundlag af opslag stofmængden af NaCL i 100 ml mættet oåpløsning af stoffet ved 20 gradet?

Jeg har her regnet m=120 og dernæst sagt n=m/M og fået 2.05 mol, er det rigtigt? De andre forstår jeg ikke.

B) beregn massen af den mængde prøve, der skal afvejes, hvis der kalkuleres med et forbrug på 15 mL 0,100 M AgNO3- opløsning til titrering

Eleven afvejer den beregnede mængde vand, og gennemfører titreringen. ed ækvivalenspunktet der der brugt 13,8 ml af AgNO3

D) beregn stofmængdekoncentrationene af NaCl i prøven. Angiv endvidere koncentrationene som g Nacl/100 g prøve.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor er overskriften "Det sorte hav"?


Svar #2
05. september 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Hov! Jeg mente det døde hav.. Det må du undskylde.


Skriv et svar til: Det sorte hav

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.