Matematik

en reduktion! i hast

05. september 2013 af jonathan3 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

(5+x)2+24+15x

hvad er svaret? søger det i hast.. tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratsætning til at gange parentesen ud. Træk derefter sammen.


Svar #2
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

kan du vise det for mig? Svar #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv nu selv først. Du må have lært om kvadratsætningerne. Slå dem op i din bog.


Svar #4
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

jeg har ærligt talt ikke lært dem.. har stort set altid fulgt med i matematik.. aldrig har vi haft om det


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Jonathan, prøv følgende:

(5 + x)2 = (5 + x) • (5 + x) = ???


Svar #6
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

5*5 + 5*x + x*5 + x*x + 24 +25x

25x + 5x + 5x + x2 + 24 + 25x

60x + x2 + 24..

det er hvad jeg prøvede mig frem til.. i så fald det ikke er korrekt, please hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Du laver 5·5 om til 25x .


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

(5 + x)2 = (5 + x) • (5 + x) = 5 • 5 + 5 • x + x • 5 + x • x = x2 + 10x + 25

Altså

x+ 10x + 25 + 24 +15x = x2 + 25x + 49


Svar #9
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

det vil så sige at svaret er 35x + x2 + 49?

i såfald, mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Du kom til at skrive 25x i stedet for 15x i sidste led.


Svar #11
05. september 2013 af jonathan3 (Slettet)

ja, tak for at du bemærkede det Sapfort..

kæmpe hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2013 af PeterValberg

Kvadratsætningerne, - se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: en reduktion! i hast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.