Matematik

Find k i andengrads ...

05. september 2013 af hendederikkevedhvadopogneder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave indenfor andengrads polynominer og har et problem. Har fået en opgave, som hedder: Bestem k, så x^2 - 7x+k har netop én rod. 

Hvordan bestemmer jeg k? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

   Hvad er sammenhængen mellem værdien af/fortegnet for diskriminanten d og antal løsninger i en  
   2.gradsligning?


Svar #2
05. september 2013 af hendederikkevedhvadopogneder (Slettet)

det bliver der ikke oplyst noget om ... #1

   Hvad er sammenhængen mellem værdien af/fortegnet for diskriminanten d og antal løsninger i en  
   2.gradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af kieslich (Slettet)

Udregn diskriminanten d = b2 - 4ac

Hvilken værdi skal d have for at der er en og kun en rod??


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2013 af mathon

Fra undervisning og selvstudium
skal du vide
at
          netop én løsning kræver
                                                     b2 - 4ac = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af mathon

alt er udledt af
standardudtrykket
                                 f(x) = ax2 + bx + c
derfor formen

                                 f(x) = x2 + (-7)x + k

at beregne den eneste rod
kræver:

                      x2 + (-7)x + k = 0   og   b2 - 4ac = 0

   a = 1
   b = (-7)
   c = k


Skriv et svar til: Find k i andengrads ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.