Matematik

MATEMATIK - HJÆLP!!!!!

05. september 2013 af JosefineBLLB (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvad er sammensatte tal? Og hvis der nu står det her: en stigning fra 10 kr til 14 kr - hvor stor er stigning i procent? (Hvordan regner jeg det ud?) ---------- hvis der nu står: 100 kr til 85 kr hvor mange procentvise fald er der så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

     på 10 kr er stigningen 4 kr
     på 1 kr er stigningen (4 kr)/10 = 0,40 kr
     på 100 kr er stigningen  = (0,40 kr)•100 = 40 kr

det noget stiger med pr 100 kr er lig med procenten

stigningsprocenten er
                                     40%

.

skrevet matematisk
stigningsprocent = [(14-10)/10] • 100% = 40%
    

 
    


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2013 af LeonhardEuler

Brug formlen

D1 : Oprindelige tal/beløb

D2 : Nye tal/beløb

R  : Procentvise stigning eller fald. (i procent)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af kieslich (Slettet)

Matematiklæreren tager den røde pen frem:


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2013 af PeterValberg

Videoer fra FriViden2.dk om emnet [ LINK ]

Videoer fra FriViden.dk om emnet [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: MATEMATIK - HJÆLP!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.