Matematik

Ligning hjælp!!

05. september 2013 af Vim (Slettet) - Niveau: C-niveau
4xb - ax - 3bx
Hvordan løses denne ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af LeonhardEuler

Den kan du såmænd ikke løse. Kun reducere, hvis det er det du mener...


Svar #2
05. september 2013 af Vim (Slettet)

Ja det var det jeg mente, men hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af LeonhardEuler

4•x•b - a•x - 3•b•x 

3bx er det samme som 3xb.

Du skal bare substrahere det sidste led med det første.


Svar #4
05. september 2013 af Vim (Slettet)

Er ikke så god til det. Hvordan skriver man det op?

Svar #5
05. september 2013 af Vim (Slettet)

Hov den viste ikke hele beskeden :-) tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2013 af LeonhardEuler

:)


Svar #7
05. september 2013 af Vim (Slettet)

Arg. Kan ikke. Hvordan regner man den færdig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af LeonhardEuler

4xb - ax - 3bx

Du substrahere  3xb (det er ligemeget om det 3xb el. 3bx. Det er præcis det samme) med 4bx (og igen 4xb=4bx)

4bx - 3bx = 1bx = bx

Altså

4xb - ax - 3bx =

bx - ax


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man subtraherer, ikke substraherer.


Skriv et svar til: Ligning hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.