Matematik

Matematik!!!

25. oktober 2003 af Dunner (Slettet)
Jeg vil gerne hører om jeg har regnet rigtigt?

Reducer:

A) 8x+4y/12x+6y = 4/3

B) 6a*b+6a/2(b+1) = 12a/4

C) 3x+2/3 - 2x+1/2 = 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2003 af MarieBS (Slettet)

Så vidt jeg kan se, har du ikke regnet helt rigtigt. I opgave A er du på rette spor, men du har fået fat i det forkerte forhold mellem tæller og nævner.

I opgave B og C har jeg lidt svært ved at se hvad det er du har gjort gjort forkert, men jeg får i hvert fald ikke samme facit som dig. Måske skulle du prøve at skrive dine udregninger, så vi kan se hvordan du har gjort.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2003 af Lurch (Slettet)

A) (8x+4y)/(12x+6y) =
4(2x+y)/6(2x+y)= 4/6=2/3

B) (6a*b+6a)/(2(b+1)) =
6a(b+1)/2(b+1) = 6a/2=3a

C) (3x+2)/3 - (2x+1)/2 =
x + 2/3 - x - 1/2 = 4/6 - 3/6
= 1/6

Dette er udregningerne, hvis jeg har aflæst dine udtryk korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2003 af MarieBS (Slettet)

Ah...Klart nok. Havde ikke lige gennemskuet at B'eren skulle forståes på den måde :)

Svar #4
26. oktober 2003 af Dunner (Slettet)

Tak for hjælpen!

Jeg har lige en opgave til, hvor jeg er i tvivl om jeg er komme frem til det rigtige facit.

Reducer:

D) 2/x+1 - 1/x-1 + 3/x²-1 = 4/x²-1

Jeg havde ikke regnet med at man måtte fjerne det tal x skulle ganges med (i C'eren)!

Svar #5
26. oktober 2003 af Dunner (Slettet)

Er der ikke nogen der kan komme med en lille kommentar, om jeg har regnet opgaven rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2003 af MarieBS (Slettet)

Hm... Der må være gået noget galt. Jeg ville gøre sådan:

2/(x+1) - 1/(x-1) + 3/(x²-1) =
(2(x-1))/(x²-1) - (x+1)/(x²-1) + 3/(x²-1) =
(2x-2-x-1+3)/(x²-1) =
x/(x²-1)

Svar #7
26. oktober 2003 af Dunner (Slettet)

Kan x/(x²-1) ikke forkortes endnu mere?

x/(x²-1) =
1/x-1

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Uha! Husk, at

x^2-1 = (x+1)(x-1)

Svar #9
27. oktober 2003 af Dunner (Slettet)

Jeg fatter ikke rigtigt hvad du mener, Dominik Hasek?

er facitet ikke bare = x/(x²-1)
oder was?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2003 af Jean

Jo, det var bare den sidste udregning kommentaren var hæftet på, tror jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Yes, Jean er helt rigtigt på den.

Skriv et svar til: Matematik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.