Matematik

Hjælp. Matematik

07. september 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

                                                 --->          --->       --->                -->          -->   -->
Bestem vinklen mellem vektor lαl      og  lbl når   lαl=1   vektor lbl =4   og lα +bl=4


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne vinklen v mellem de to vektorer ved

cos(v) = (ab) / |a|·|b|)

og man kender |a| og |b| .

Desuden kendes

|a+b|2 = (a+b) • (a+b) = |a|2 + |b|2 + 2(a•b) = 42 ,

så man kan bestemme (ab) og dermed cos(v).


Svar #2
07. september 2013 af Niko83 (Slettet)

                                                              --->            --->       --->                -->          -->   -->
Bestem vinklen mellem vektor               α       og      b  når   lαl=1   vektor lbl =4   og lα +bl=4


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, benyt forklaringen i #1.

Så er

(ab) = (42 - |a|2 - |b|2)/2 = (42 - 12 - 42)/2 = -1/2 .

Beregn nu cos(v), og dermed v .


Svar #4
07. september 2013 af Niko83 (Slettet)

100000 TAK. Har fårstået opgaven.


Skriv et svar til: Hjælp. Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.