Matematik

vedr. sammenhængen mellem x og y

07. september 2013 af 123456789012345678901234567890 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hvad er sammenhængen mellem x og y når x =14 og y =7

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af Hans344444 (Slettet)

X er dobbelt så stor som y. F(x)= 0,5x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2013 af MrAbdul (Slettet)

Eller y=0,5x


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af SuneChr

# 0
Har du kun det ene talsæt  (x ; y)  =  (14 ; 7)  ?
Sammenhængen kan være, som # 1 og # 2 beskriver.
Der kan imidlertid være mange sammenhænge mellem x og y, når kun vi har et sæt af x og y.
Se på f.eks.
y  =  x2 - 14x + 7         eller
y  =  98/x
og mange mange flere.
Kun flere talsæt kan indkredse en funktion.

 


Skriv et svar til: vedr. sammenhængen mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.