Fysik
Brændværdi - Fysik C
28. oktober 2005 af
Fjolset (Slettet)
Hvordan finder jeg brændetiden for et fyrfadslys? Jeg har målt følgende:
m1(fyrfadslys)= 18,53g
m2(fyrfadslys)= 18,114g
/\\m = 18,53 - 18,114 = 0,416g
t = 600 s
Jeg har brugt 0,44g på 600 s hvor langtid tager det så at bruge 19,275g ? Det er helt sikkert meget simpelt, men giver ingen mening for mig.
Har lige kigget på mine noter fra forsøget og de giver ikke meget mening når jeg prøver at regne på det, vi har fået brændværdien til 22,7 MJ/kg nogen der kan fortælle mig hvordan vi kom frem til det?
Den tilførte energi til vandet var 94,33 kJ.
(Mvand= 0,0728 kg, /\\T= 54 - 23, c= 4,18 kJ/kg*C)
m1(fyrfadslys)= 18,53g
m2(fyrfadslys)= 18,114g
/\\m = 18,53 - 18,114 = 0,416g
t = 600 s
Jeg har brugt 0,44g på 600 s hvor langtid tager det så at bruge 19,275g ? Det er helt sikkert meget simpelt, men giver ingen mening for mig.
Har lige kigget på mine noter fra forsøget og de giver ikke meget mening når jeg prøver at regne på det, vi har fået brændværdien til 22,7 MJ/kg nogen der kan fortælle mig hvordan vi kom frem til det?
Den tilførte energi til vandet var 94,33 kJ.
(Mvand= 0,0728 kg, /\\T= 54 - 23, c= 4,18 kJ/kg*C)
Svar #2
28. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)
Har fundet ud af hvordan vi kom til brændværdien, det gav ikke nogen mening for mig fordi jeg glemte at omregne /\\m = 0,416 g til kg.
9,433 kJ / 0,000416 kg = 22675,5 kJ/kg= 22,7 MJ/kg.
Jeg kan se at vores brændværdi afviger meget fra det teoretiske 38 MJ/kg. Vores opstilling var meget åben skal det lige siges, nogen der kan komme med forslag til fejlkilder?
9,433 kJ / 0,000416 kg = 22675,5 kJ/kg= 22,7 MJ/kg.
Jeg kan se at vores brændværdi afviger meget fra det teoretiske 38 MJ/kg. Vores opstilling var meget åben skal det lige siges, nogen der kan komme med forslag til fejlkilder?
Svar #4
29. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)
Anyway var der nogle kunne regne brændtiden ud, udfra de ovenstående informationer?
Skriv et svar til: Brændværdi - Fysik C
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
