Matematik

løs ligning

08. september 2013 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey studieportalen

Jeg skål løse denne ligning:

0=20000/((t+2)^2)-200

Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan? Nogle gode råd? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af mathon

              20000/(t+2)2  -  200 = 0                                divider med 200 på hver side

              100 / (t+2)2 - 1 = 0                                        adder 1 på hver side

              100 / (t+2)2 = 1                                             reciprokværdier

               (t+2)2 / 100 = 1                                            multiplicer med 100

               (t+2)2 = 102                                                  løs kvadratisk ligning

                t+2 = ±10

                t = ±10 - 2         

                                     t = 8   v   t = -12                            

              

              


Svar #2
08. september 2013 af Ecc0 (Slettet)

Okay tak;) 

Det kan godt være jeg dum, men kan du forklare dit trin med den reciprokeværdi? det forstår jeg ikke helt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af mathon

reciprokværdien til (a/b) = (b/a) = (a/b)-1 = 1/(a/b)


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.