Matematik

Finde Arealet på en retvinklet trekant.

08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

ABC Spørgsmål.

A= 90

Og fra A-C skal der være 7 cm.

B= 60o

Jeg har lavet den retvinklede trekant, men jeg skal også finde arealet af den. Men jeg kan ikke huske hvordan man regner det ud. Så nogle af jer der har en metode til at regne arealet ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

 A  = 1/2*h*g

Hvor h er højden, og g er grundlinjen


Svar #2
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Så det bliver altså. = 16, 8?

Fordi fra A-B er det 4,8


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af mathon

I en retvinklet 30-60 trekant
er den største katete
√(3) gange den mindste katete

hvorfor |AB| = |AC| / √(3) = (7/√(3))  =  (7•√(3)/3

    Trekantsareal
                                T = (1/2) • katete1 • katete=  (1/2) • |AB| • |AC|


Skriv et svar til: Finde Arealet på en retvinklet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.