Matematik

negative tal

08. september 2013 af iiiiiimoo (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hvorfor er -2 x -2 = 4?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2013 af 123434 (Slettet)

(-)*(-)=+


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af PeterValberg

Der er lavet talrige forsøg på at forklare det (nogle bedre end andre).
det letteste er nok "bare" at acceptere, at når man multiplicerer (ganger)
to negative (-) tal, så giver det et positivt tal (+)

(+) · (+) = (+)
(+) · (-) = (-)
(-) · (+) = (-)
(-) · (-) = (+)  

som min svigerfar (matematiklærer i folkeskolen) altid sagde:

"der skal to - til et +..."
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: negative tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.