Matematik
hjælp til ligning for tangent
29. oktober 2005 af
henry1986 (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig jeg har lavet denne opgave, men lommeregneren vil sgu ikke give mig ret..
jeg skal bestemme en ligning for tangenten gennempunktet Xo=1
og jeg har skrevet det op sådan her
f(1)=1^3+2*1-3=1
f´(1)=2*1+2=4
y=4(x-1)+1
y=-4x+4+1
y=-4x+5
er dette rigtigt.....??
jeg skal bestemme en ligning for tangenten gennempunktet Xo=1
og jeg har skrevet det op sådan her
f(1)=1^3+2*1-3=1
f´(1)=2*1+2=4
y=4(x-1)+1
y=-4x+4+1
y=-4x+5
er dette rigtigt.....??
Svar #2
29. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Inden du kommer for godt i gang: det er faktisk ikke nødvendigt at bestemme CA (eller CB). Det er nemlig uhyre nemt at bestemme OA (eller OB) og så haves straks røringspunkterne. Tangentplanernes ligninger bestemmes da nemmest ved at udnytte at tværkektoren til OA (respektive OB) er normalvektorer til disse.
Svar #3
29. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
x^3+2x-3, måske?
Fremgangsmetoden er at bruge det approksimerende førstegradspolynium;
f(x0)+f'(x0)(x-x0).
Først differentierer du; 3x^2+2. Også er det bare lige ud af landevejen:)
0+5(x-1)= 5x-5!
Fremgangsmetoden er at bruge det approksimerende førstegradspolynium;
f(x0)+f'(x0)(x-x0).
Først differentierer du; 3x^2+2. Også er det bare lige ud af landevejen:)
0+5(x-1)= 5x-5!
Svar #4
29. oktober 2005 af fixer (Slettet)
#2 For hulen da, slet dette indlæg, det hører til en anden tråd.
Skriv et svar til: hjælp til ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
