Matematik

Hjælp til 1. grads ligning

08. september 2013 af smc63 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forsøger at hjælpe min søn, med nedenstående ligning:

x2 - 3x

_________  = x + 1

x - 3

I følge facitlisten er løsning {Ø}, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af funked (Slettet)

Hvis der står (x^2-3x)/(x-3)=x+1

Kan du løse den ved at gange nævneren væk = Gang (x+1) med (x-3) derefter sæt ligningen til at være lig 0 og se om 2.gradsligningen har nogle rødder :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Venstresiden kan forkortes med (x-3), med forbeholdet x ≠ 3. Tilbage bliver ligningen

x = x+1 , x ≠ 3 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2013 af mathon



       x(x - 3)
       ---------  =  (x+1)              for x ≠ 3    gælder
        (x - 3)

        x = x+1          som ingen løsning har

        L = Ø

 


      


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2013 af SuneChr

# 0
Hvis facitlisten siger, at løsningen er {∅} , betyder det, at løsningen består af det ene element, ∅ .
Rigtigst er det at skrive, at løsningsmængden er ∅ som allerede beskrevet.
∅ er den mængde, der ikke indeholder noget element.


Skriv et svar til: Hjælp til 1. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.