Matematik

Sandsynligheden med en terning.

09. september 2013 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Beregn sandsynligheden for med én terning at slå:

A) En sekser.

B) Mere end to.

C) Mindre end en tre.

Svarende skal angives både i brøk og procent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af peter lind

Antallet af måder for det ønskede udfald delt med 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

prøv selv at komme med et par bud på løsningen, det duer ikke, at vi laver stykket for dig - så begynd selv, du skal bare tænke dig lidt om


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af Gliates (Slettet)

#1

Sandsynligheden for at slå en 6 er vel 6*6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Læs forklaringen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2013 af peter lind

Læs #1 igen. En sandsynlighed kan højst have værdien 1. Det kan også formuleres som antal gunstige udfald/antal mulige udfald


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2013 af Gliates (Slettet)

Er ikke helt med på hvad i  mener, men vil det sige, at udfaldsrummet er 1/6?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2013 af peter lind

udfaldsrummet er det nummer der kommer op ved kast med en terning. Sandsynligheden får en given side som  udfald som for eks. siden med 6 er 1/6


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Udfaldsrummet er mængden af mulige udfald. For kast med en normal terning er udfaldsrummet da

U = {1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6}

Der er 6 mulige forskellige udfald for kast med én terning, men kun ét af disse udfald kaldes "en sekser", nemlig udfaldet {6} hvor terningen viser 6 øjne på topsiden. Sandsynligheden for at få "en sekser" i ét kast med en terning er så

P("en sekser") = (antal gunstige udfald for hændelsen) / (antal mulige udfald) = 1 / 6 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2013 af Gliates (Slettet)

Tak for svarene #8 og #7  :]


Svar #10
09. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Altså er det ikke meget lettere bare at sige: 1-6 del. Og procent skal man bare dividere 1 med 6. Det giver 0,16 også ganger man det med 100? 

Det giver 16, så det må vel være 16% ??


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, det er lettere bare at sige svaret, men vi forsøgte ovenfor at forklare, hvordan man kom frem til det svar.

Når du kun regner med 2 cifre, må det korrekt afrundes til 17%.


Skriv et svar til: Sandsynligheden med en terning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.