Matematik

2. gradspolynomier

09. september 2013 af Mett01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? :)

Ogave 1. 

Bestem rødderne for 2. gradspolynomiet:

a) f(x)=x^2-3x+2x-12


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2013 af Yang (Slettet)

f(x)=x2-3x+2x-12 = x2-x-12 

1) Bestem diskriminanten for at bestemme antallet af rødder.

2) Herefter skal du bruge rodformlen/løsningsformlen for andengradspolynomier. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2013 af SuneChr

Træk x-erne sammen og benyt den generelle løsningsformel for en 2.gr. ligning.


Svar #3
09. september 2013 af Mett01 (Slettet)

Ejj.. forstår det ikke :(

Hvilke tal skal jeg indsætte i formlen: d=b2-4*a*c  


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. september 2013 af mathon

           f(x) = (1)x2 + (-1)x + (-12)
           f(x) =   ax2 +   bx   +    c


Svar #5
09. september 2013 af Mett01 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: 2. gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.