Matematik

Isolér m og v???

09. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!
Jeg har en aflevering for til i morgen og kan ikke forstå denne her opgave. Det ville være dejligt hvis nogle af jer kloge mennesker ville hjælpe mig.

Opgaven lyder således:
I denne opgave anvendes formlen for massefylde (densitet), p = m : v, hvor p er massefylden, m er massen og V er volumenet.
a) Beregn p når m = 22,5 og V = 11,3
b) Isolér m i udtrykket og beregn m når p = 0,87 og V = 223
c) Isolér V i udtrykket og beregn V når p = 1,18 og m = 26,3

Håber i vil hjælpe mig igennem opgaven, (ikke decideret lave den for mig)!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2013 af Budsmoke

kig på formlen p=m/v

gang med v så du isolerer m og derefter sæt dine værdier ind

håber det  er til hjælp ellers spørg igen :)


Svar #2
09. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet)

Vil det så sige at man i c'eren skal gange v med m, for at isolere v? Eller er jeg helt væk :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2013 af Budsmoke

Lidt væk ;)

Fordi p = m divideret med v                       her er p isoleret..

For at isolerer m skal du først gang med v på begge sider af lighedstegnet   p•v=(m/v) •v  → p•v=m...

I c'eren hvor v skal isoleres bruger du p•v=m og dividerer med p på begge sider så (p•v)/p=m/p  → v=m/p

Håber det er en forklaring der er nemmere at forstå :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. september 2013 af mathon

               m = V • ρ               V = m / ρ             ρ = m / V


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. september 2013 af abc14 (Slettet)

a) sæt dine givne værdier m og V ind i formlen p=m/V - dvs. p=22,5*11,3

b) ryk v hen på den anden side af lighedstegnet, derefter vil der stå m= p*V - indsæt derefter de givne værdier i formlen

c) Ryk V hen på den anden side af lighedstegnet, så der står p*V=m - ryk derefter p hen på den anden side for at få V=m/p

Håber det hjalp


Svar #6
09. september 2013 af MathildeEgelund (Slettet)

Det jeg ikke forstår nu er bare hvorfor du sætter et gangetegn ind i stedet for et divisionstegn i opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2013 af Budsmoke

Det er også en lille fejl hun har lavet :)

Der skal naturligvis være et divisionstegn..


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2013 af abc14 (Slettet)

Hvis der står et divionstegn på den ene - og hvis du rykker tallet med divisionstallet foran hen på den anden siden af lighedstegnet, bliver det til gange


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det drejer sig om opg. a) I #5 skriver du korrekt ρ = m/V , men så skriver du umiddelbart derefter
ρ = 22,5·11,3 (uden enheder!), og det er dét, der giver anledning til undren i #6 og som afklares i #7.


Skriv et svar til: Isolér m og v???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.