Matematik

omvendt af proportional?

09. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Hvis jeg har to faktorer og en fordobling af den ene faktor vil resultere i en fordobling af den anden faktor, så er sammenhængen proportional. Hvad nu hvis det er omvendt? Altså den ene faktor vil blive halveret, hvis jeg fordobler den anden. Har denne sammenhæng også et navn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af peter lind

Du har næsten skrevet svaret i din overskrift. Det hedder omvendt proportional


Svar #2
09. september 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Nååå Haha mange tak. Vidste ikke at det var så indlysende


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kaldes omvendt proportionalitet.

At x og y er ligefrem proportionale skrives y = k·x .

At x og y er omvendt proportionale skrives y = k / x , eller x·y = k .

Ved ligefrem proportionalitet er forholdet mellem de to størrelser konstant.

Ved omvendt proportionalitet er produktet af de to størrelser konstant.


Skriv et svar til: omvendt af proportional?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.