Matematik

integration

10. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

En venlig sjæl der ved hvordan jeg kan integrere ek· k - 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er det som funktion af k ?

f(k) = ek · k - 4   .

Benyt partiel integration.


Svar #2
10. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Nej som funktion af x. Partel integration: f'(x)+g(x)+g'(x)+f(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men x indgår jo slet ikke i din funktion. Start med at skrive funktionen ordentligt op.

Ved partiel integration benyttes

∫ f(x)·g(x) dx = F(x)·g(x) - ∫ F(x)·g'(x) dx ,

hvor F(x) er en stamfunktion til f(x) .


Svar #4
10. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Det er i forbindelse med at finde f2(x) til et tay.pol. 

Den opringelige funktion er givet ved f(x) = ekx-4x

Denne differentiere jeg så til f'(x)= kekx-4. For at bruge formlen for f2(x) skal jeg benytte den anden afledede som jeg ikke ved hvordan jeg finder. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den 2. afledede er differentialkvotienten af f '(x). Differentier f '(x) = k·ekx - 4 med hensyn til x.

f ''(x) = (f '(x))'

Men hvorfor taler du om integration i overskriften? Hvis du havde startet med at formulere hele din problemstilling, havde du ikke spildt en time med dette.


Svar #6
10. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Det er en fejl - har siddet med det HELE dagen så hjernen er ik hvad den har været.

Jamen det er netop det jeg ikke kan finde ud af, hvordan differentieres k·ekx - 4?

Undskyld hvis jeg har spildt din tid, jeg er rigtig glad for din hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

-4 er en konstant, der differentieres til 0. Hvis du kan finde ud af at differentiere ekx kan du vel også finde ud af at differentiere k · ekx . Her er k en konstant.

(k · ekx)' = k · (ekx)'

Det var nu mere din egen tid, jeg tænkte på.


Svar #8
10. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Ok tak. Så hvis konstanterne udgår vil f''(x)= kekx ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, der kommer jo en faktor k ned foran hver gang du differentierer ekx .

f(x) = ekx -4x  ⇒  f '(x) = k·ekx - 4  ⇒  f ''(x) = k2·ekx .


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.