Matematik

HASTER MAT OPGAVE HJÆLP

10. september 2013 af sensualbro (Slettet) - Niveau: B-niveau

SKAL HAVE SVARET PÅ DEN HER LIGNING

3(-x-3)=4x-2(3x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af hesch (Slettet)

Gang ind i paranteser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2013 af PeterValberg

x = -7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af PeterValberg

3(-x-3)=4x-2(3x+1)      gang ind i parenteserne
(-3x-9)=4x-(6x+2)        hæv parenteserne (husk reglerne for minusparenteser)
-3x-9=4x-6x-2              saml x'erne på den ene side, resten på den anden og reducér 
············                    mellemregning
············                    mellemregning
x = -7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HASTER MAT OPGAVE HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.