Matematik

Hjælp til at sætte uden for parantes

10. september 2013 af ninjamus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har glemt hvordan man sætter uden for parantes:-(

Nogen der kan hjælpe med disse opgaver?:      a2b-ab      7xyzm+7wxyz+7a4xyz,         5a3y2z2p-15a2y3zp2

På forhånd tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af PeterValberg

find en fælles faktor for alle led, - sæt den udenfor parentes

a2b - ab = aab - ab = ab(a - 1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. september 2013 af ninjamus (Slettet)

Tak:-)

 Men har stadig svært ved at se hvordan jeg klarer denne så: 5a3y2z2p-15a2y3zp2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af PeterValberg

Jeg går ud fra at du mener:

5a3y2z2p-15a2y3zp2 = 5aaayyzzp - 15aayyyzpp = 5aaayyzzp - 3·5aayyyzpp = 5a2y2zp(az-3yp)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. september 2013 af ninjamus (Slettet)

Endnu engang tak for hjælpen.

Ha´en god dag:-)


Skriv et svar til: Hjælp til at sætte uden for parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.