Matematik

Matematik hjælp

11. september 2013 af Tasha7 (Slettet)

Hvordan regner man dette ud? 

(3y-5)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af peter lind

Brug regelen om kvadratet på en sum (a+b)2 = a2+b2+2*a*b


Svar #2
11. september 2013 af Tasha7 (Slettet)

Okay tak :) 

Jeg havde lige en til hvis der nogen der kunne hjælpe:

(3x+1)(x-2) + (x-2)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af peter lind

Det sidste led kan du bruge samme regel på-

Det første Brug (a+b)c = ac+bc med c = x-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af mette48 (Slettet)

(3x+1)(x-2) + (x-2)2 =

(3x+1)(x-2) + (x-2)(x-2)  =               sætter (x-2) uden for parentes

[(3x+1)+(x-2)](x-2) =

(4x-1)(x-2)  =                     ganger parenteserne sammen

4x2-8x-x+2 =

4x2-9x+2

Man behøver ikke bruge de udenadslærte formler hver gang!


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af 123434 (Slettet)

0#

(3y-5)^2

a^2+b^2-2ab

(3y^2+5^2-30y)

3y^2+25-30y


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Du har ikke kvadreret 3y korrekt.

(3y)2 = 32·y2 = 9y2


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.