Matematik

Praktiske eksempler på multiplikation af brøker

11. september 2013 af Alexander231 - Niveau: 8. klasse

Hvordan kan man lave en case/historie, hvor man kan inddrage virkelighedens verden, som en form for fortælling?

Fx. 

1/2 * 1/6 = 1*6/2*6 = 1/12

Er det muligt at lave et eksempel der giver mening, uden at facit bliver forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Vil du være rar at forklare det på en anden måde . . . ?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af SuneChr

# 0
Fra et almindeligt spil kort med 52 blade trækkes ét kort
samtidig med
en almindelig terning kastes én gang.
Sandsynligheden for at få et rødt kort samtidig med en sekser på terningen = 1/2·1/6 = 1/12


Skriv et svar til: Praktiske eksempler på multiplikation af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.