Matematik

matematik

12. september 2013 af raslas (Slettet) - Niveau: 9. klasse

en tankpasser sælger almindelig bensin til 5,52  og superbensn til 5,6   pr l   en dag sælger han 850l til en værdi af 4720kr..hvordan kommer man frem til hvad han sælger af hver ,


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af mathon

                       benzin til 5,52 kr/L                      benzin til 5,60 kr/L          pris i alt

                            x • 5,52                                  (850 - x) • 5,60             5,52x - 6,60x + 4760 = 4720

                   Løs ligningen
                                                 5,52x - 6,60x + 4760 = 4720

     hvoraf
                           x = ?

                          850 - x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

... hvor der er en tastefejl - 6,60x i stedet for - 5,60x et par steder.


Svar #3
12. september 2013 af raslas (Slettet)

synes stadig ikke jeg kan finde ud af det. hvor kommer de 4760 fra  er det 850x5,60 og hvor kommer de 6,60x fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, 4760 = 850·5,60 , og 6,60x er som nævnt i #2 en tastefejl for 5,60x .


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af mathon

#1
 

                       benzin til 5,52 kr/L                      benzin til 5,60 kr/L          pris i alt

                            x • 5,52                                  (850 - x) • 5,60             5,52x - 5,60x + 4760 = 4720

                   Løs ligningen
                                                 5,52x - 5,60x + 4760 = 4720

     hvoraf
                           x = ?

                          850 - x = ?

..................

                     850 • 5,60 = 4760


Svar #6
12. september 2013 af raslas (Slettet)

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2013 af 123434 (Slettet)

Så han sælger 850liter til 5,6?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Der sælges 850 liter i alt. Se oversigten i #5.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.