Matematik

omkreds af rektangel

12. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Omkredsen af rektanglet er 14 cm og            
længden er 2,5 gange større end bredden

Længde: 

Bredde:

hvordan løser jeg denne opg?

Jeg ville sætte pris på, at I ikke direkte fortæller mig, hvad svaret er til følgende opgaver men, at jeg selv laver dem med jeres hjælp selvfølgelig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af mathon

  

                     Omk = 2(L + b) = 2(2,5b + b) = 14

                                    (2,5b + b) = 7      isoler b


Svar #2
12. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

er svaret 4,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Nix - om igen  :-)


Svar #4
12. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

altså jeg har lige lavet den opg jeg var i gang med færdig, og der svarede jeg bare 4,5 og 2,5 - det var ikke korrekt, og det stod der også, men der stod også at svaret er 2 og 5 :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Nu passer pengene!  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Jeg uddyber lige det, som mathon skriver i #1:

Et rektangels omkreds er længde + bredde + længde + bredde    
(lav en lille tegning af et rektangel, og overbevis dig om at det er rigtigt).

I opgaven står der, at omkredsen er 14 cm, så vi ved at:
14 cm = længde + bredde + længde + bredde

I opgaven står der også, at længden er 2,5 gange større end bredden,
altså kan vi skrive     2,5*bredde      alle de steder, hvor der står længde.

Det gør vi i den formel, som jeg har markeret:
14 cm = 2,5*bredde + bredde + 2,5*bredde + bredde

Vi tæller, hvor mange gange bredde, der er på højre side af ligningen (2,5 + 1 + 2,5 + 1 = 7).
Ligningen kan altså skrives 14 cm = 7*bredde   (Det samme som 7·x = 14).

Nu skal du så regne ud, hvor stor (en) bredde er.

Når du har gjort det, kan du finde længden, fordi du ved at længden er 2,5 gange større end bredden.

Får du nu det rette facit, som du skrev i #4?
 

(Når du har forstået det, kan du prøve at læse mathons svar #1 igen, og se om det er rigtigt, at han gør det samme, bare hurtigere - Det er rigtig god træning!).


Skriv et svar til: omkreds af rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.