Matematik

Hjælp til ligninger

12. september 2013 af fiex1034 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej igen allesammen.

Jeg sidder igen, igen med en kæmpe omgang ligninger, og jeg kan simpelhent ikke få det til at sidde fast i mit hovedet. Forstår bare ikke hvordan man gør, og forstår slet ikke dem som prøvede at hjælpe mig i mist sidste indlæg, da der stod for meget tekst og det var til at blive helt forvirret af. Mangler en som kan hjælpe med en ligning, og skriver men tal hvordan han/hun gør, altså tal og tegn, så jeg bedre forstår det.

Den jeg gerne til en start vil have hjælpt til er: 3(2x + 1) = -3x-6 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang parentesen ud og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Først skal du gange ind i parantesen.

3(2x+1)=-3x-6

6x+3 =-3x-6

Nu kan du ligge 3x til på begge sider af lighedstegnet.

9x + 3 =-6

For at isolerer x, skal du trække 3 fra på begge sider.

9x =-9

Nu kan du dividere med 9 på begge sider.

x=-9/9 =-1

x er altså lig med -1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af someguy (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.