Fysik

Bestem bakkens hældningsvinkel

13. september 2013 af Tulmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

En personbil på 1100kg ruller ned af en bakke på 8%.

Bestem bakkens hældningsvinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at     Δy / Δx = 8% . Find vinklen α i en retvinklet trekant med kateter Δy og Δx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2013 af mathon

…det må være
                        En personbil på 1100 kg overvinder akkurat gnidningsmodstanden og bevæger sig med
                        konstant fart ned ad en bakke med stigningen 8% = 0,08
                       


Svar #3
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)

kan du uddybe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2013 af mathon

…er gjort.


Svar #5
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)

sin-1(0,08) = 4,58857 

kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

For at bestemme bakkens hældningsvinkel er det nu ikke så væsentligt, om bilen accelerer, ruller eller triller.

#3

Lav en tegning. Når man går stykket Δx hen i vandret retning, går man stykket Δy op i lodret retning. At bakkens stigning er 8%, betyder, at Δy / Δx = 8% = 0,08 . Beregn nu den vinkel, som bakken danner med vandret.


Svar #7
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)

tak jeg forstår! :D 
så det vil sige tan-1(0.08)  og ikke sin 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt. Vinklerne er dog så små, at der kun er en ganske lille forskel mellem resultaterne.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2013 af mathon

…hvordan beregner du en spids vinkel i en retvinklet trekant, når du kender kateterne?

…hvordan beregner du retningsvinklen for en retningsvektor
                                                                                                  r = [1;0.08] ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2013 af mathon

helt i overensstemmelse med
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1379096

             µ = tan(v)

            v = tan-1(µ) = tan-1(0,08)


Skriv et svar til: Bestem bakkens hældningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.