Matematik

Er der en rigtig sød og rar person der gider at hjælpe? please!

14. september 2013 af Aadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Der er en matematik opgave som skal aflevers om 3 timer, men kan overhovedet ikke finde ud af det! Vil i hjælpe? Please!

HJÆLP!!!! Er der nogen fra Per's matematikhold eller bare nogen fra klassen, der kan hjælpe med med disse opgaver?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af mathon

     P = 180º - 2•(27º) = 126º


Svar #2
14. september 2013 af Aadel (Slettet)

Mange tak for det! Men kan du regne de andre ud også? Og tusind tak på forhånd! Du er den bedste..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af mathon

#0
       Bemærk ændringen i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2013 af 123434 (Slettet)

Hvorfor gange med 2 i 1#?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2013 af mathon

Tegn det og indse at højden fra P - med fodpunkt R -  deler ΔOPQ i to kongruente, retvinklede trekanter
ΔORP og ΔQRP.

    Ved betragtning af ΔORP ses,
    at
                              cos(27º) = 26 / |OP|

                              |OP| = |PQ| = 26 / cos(27º) ≈ 29,18


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2013 af mathon

#4
          …du har vist ikke bemærket ændringen i #1


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2013 af 123434 (Slettet)

Gange med 2, undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2013 af mathon

Beregn højden fra P

trekantsareal
                        T = (1/2) • hp • p

eller
                        T = (p2/2) •sin2(27º) / sin(126º)


Svar #9
14. september 2013 af Aadel (Slettet)

TUSIND tak! Det var meget sødt af dig!


Svar #10
14. september 2013 af Aadel (Slettet)

Men hvor får du R fra?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Sådan! Jeg er glad for at du spørger, så du kan forstå!

Lav en skitse af trekanten.
Tegn højden fra vinkel P,
dvs. tegn en linje fra P, som står vinkelret på den modstående side.
R er det punkt, hvor linjen møder siden (R kaldes også for fodpunktet for højden).


Skriv et svar til: Er der en rigtig sød og rar person der gider at hjælpe? please!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.