Matematik

Binom ligning

14. september 2013 af JG0005 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er binom ligning og er løsningen til z2=-4 følgende:

-i2, i2

eller 

2*ei*pi

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af peter lind

De første 2 løsninger er rigtige. den sidste er ikke

e=cos(π)+ i*sin(π) = -1


Svar #2
14. september 2013 af JG0005 (Slettet)

Hvorfor er den sidste ikke rigtigt?:) 

Hvordan løser man z2=i, er det bare 

i*kvad(i) og -i*kvad(i) eller?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Fremgår det ikke af dit undervisningsmateriale, hvad en binom ligning er?

Det er en ligning af formen zn = a , hvor n∈N og a∈C  (hhv. mængden af naturlige og komplekse tal).

Som ved andre ligninger, kan du kontrollere facit ved at indsætte i ligningen.

Den nederste løsning ser ud til at være på polær form, men du mangler et i og een løsning:
Andengradsligningen har to komplekse løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2013 af peter lind

#2 Jeg har angivet hvad der er galt med den sidste løsning, så hvad er problemet ?

Din løsning er ikke direkte forkert men du bør skrive den på formen a+b*i

i = eiπ/2 + i*p*π   Hvis x2=i finder du løsningen ved at dividere eksponenten med 2


Svar #5
14. september 2013 af JG0005 (Slettet)

angående #2, Kunne du evt. forklare mig, hvordan man kommer frem til det rigtige resultat? tak

det er helt nyt for mig, og derfor er jeg bare meget forvirret. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2013 af peter lind

hvis a = ek er a½ = ek/2. Dette gælder såvel for reelle tal som komplekse tal. Den metode man bruger til at finde rødderne i en ligning af formen zi = a er at omskrive til polære koordinater og derefter bruge den regel I din opgave er a=i og k=π/2 + i*2p*π  (Glemte desværre 2 tallet i #4)


Svar #7
14. september 2013 af JG0005 (Slettet)

så svaret er e(π/2 + i*2p*π)/2    ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2013 af peter lind

ja men du bør stadig angive resultatet på formen a+b*i


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der mangler en faktor i på det første led i eksponentialfunktionen.


Skriv et svar til: Binom ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.