Matematik

binom ligning.

14. september 2013 af JG0005 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Hvordan løser man følgende ligningen vha. eksponentiel form:

z2=1-i


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

omskriv det til polær form


Svar #2
14. september 2013 af JG0005 (Slettet)

jeg har selv prøvet:

z2=w

w=længde(w)*eiv

længde(w)=kvadrat(2)

arg(w)=pi/4. 

til resultatet få jeg

kvad(2)*ei((pi/8))+pi)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har ikke tid til at regne det efter, men det er ligetil at se sig ud af, hvis du afsætter realdelen i et koordinatsystem realdelen, imaginærdelen og regner på den retvinklede trekant med den numeriske værdi r (radiusvektor, som jo ikke er en vektor) og argumentet v. Jeg anbefaler altid, at man laver tegninger både i fysik og matematik som det allerførste. Det letter meget på forståelsen og på arbejdet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2013 af peter lind

arg(w) = -π/2  se evt i et koordinatsystem

Du skal også tage kvadratoden af r = |w|


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

1 - i = √2 · ei·7π/4 


Skriv et svar til: binom ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.