Matematik

Forkert resultat??

14. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere et stykke, og jeg har oprettet et spørgsmål, hvor jeg fik dette svar:

3x - 2(2x + 5) + 4(6 - x) - (3x - 2)

3x-4x-10+24-4x-3x+2

(3x-4x-4x-3x)=-8x

(-10+24+2)=16

16-8x

Til dette stykke:

3x - 2(2x + 5) + 4(6 - x) - (3x - 2)

Jeg er lidt i tvivl om den "+4" bare forsvinder, eller personen har glemt at nævne den med.

Er det bare mig, der tager fejl eller hvad?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvor mener du, at +4 forsvinder? Tallet 4 ganges ind på hvert led i parentesen (6 - x) med delresultatet 

4(6 - x) = 4·6 - 4·x = 24 - 4x .

Leddene med "x" samles sammen for sig, og de rene talkonstanter samles sammen for sig, og sættes det hele sammen til sidst.


Skriv et svar til: Forkert resultat??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.