Matematik

Find k værdierne

15. september 2013 af tju (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find de værdier af k, for hvilke andengradspolynomiet P(x) har netop en rod, når 

P(x)=2kx2-4x+(k-1) 

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af SuneChr

Benyt, at diskriminanten skal være 0 .

(- 4)2 - 4·(2k)·(k - 1)  =  0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2013 af mathon

      P(x) = (2k)x2 + (-4)x + (k-1)
      P(x) =  a x2  +   bx   +    c


Skriv et svar til: Find k værdierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.