Matematik

omsætte til eksponentiel form

16. september 2013 af gukliuyk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg skal omsætte sqrt(3)+i til eksponentiel form betyder det pare jeg skal gøre en af følgende?:

e^sqrt(3)+i

e^sqrt(3)e^i

cos(sqrt(3))+isin(sqrt(3))


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2013 af peter lind

Det mellemste led er korrekt; men det sidste er forkert. ei = cos(1)+isin(1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af mathon

      z = x + i•y          

      |z| = √(x2+y2)

      θ = tan-1(y/x)

      z = √(x2+y2) • ei•tan^-1(y/x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af peter lind

#0 Har du skrevet opgaven rigtig op ? Overskriften stemmer ikke med teksten. Skal du i virkeligheden omskrive √3+i til eksponentiel form ? I så fald r2 = √32+12 = 3+1=4  r =2

argumentet finder du så af  cos(α) = kvrod(3)/2 sin(α) = ½


Svar #4
16. september 2013 af gukliuyk (Slettet)

Bestem følgende 3 tals eksponentielle form:
A=√(3)+i

og så der ellers også to andre men dette er præcist hvad der står


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2013 af mathon

                √(3) + i   = 2•ei•(π/6)


Svar #6
16. september 2013 af gukliuyk (Slettet)

#5
 

                √(3) + i   = 2•ei•(π/6)

hvordan er du kommet frem til det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2013 af mathon

genlæs #2


Skriv et svar til: omsætte til eksponentiel form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.