Matematik

To ligning med to ubekendte

16. september 2013 af Zall - Niveau: A-niveau

Please hjæp mig med denne ligning:
8/x - 6/y - 12 = 0
6/x - 8/y - 2 = 0

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af peter lind

sæt u=1/x og v =1/y  . Det giver 2 lineære ligninger med 2 ubekendte. Det bemrkes at begge ligninger kan med fordel divides med 2


Svar #2
16. september 2013 af Zall

Jeg vil gerne udregne den uden at sætte den i graf. Hvis du kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af peter lind

Gang den første ligning med 3/2 og den anden med 2. Hvis du trækker de fremkomne ligninger fra hinanden vil u(eller x) gå ud, så du har en ligning med en ubekendt. Løs denne og sæt resultatet ind i en af de oprindelige for at finde den anden ubeendte


Svar #4
16. september 2013 af Zall

24/2x - 18/2y - 15,96 = 0
12/2x - 16/2y - 4 = 0

Det giver dette, men dem kan jeg jo ikke trække fra hinanden. Undskyld jeg spørg meget.


 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2013 af peter lind

Du skal dividere med x og y ikke gange med dem. Desuden har du nogle regnefejl

12/x+9/y-18=0

12x-16/y-4=0


Svar #6
16. september 2013 af Zall

Ja undskyld, det kan jeg godt se. Men tak det hjalp.


Skriv et svar til: To ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.