Matematik

hjælp til matematik!!!!!

16. september 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

1. Beregn skæringspunktet mellem de to rette linjer ved substitutionsmetoden (tegn desuden linjerne i maple) 

Y=32 x-62 & y=-12 x-22

2. samme spørgsmål for de to linjer

y=-7 x+15 & y=2 x-9 ;
 

Kan ikke lige helt forstå, eller finde ud af??? kan nogen hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Da ligningerne er givet på formen y = ax + b, sætter man de to højresider lig med hinanden, altså

1. 32x -62 = -12x -22

og løser ligningen i x. Den fundne værdi af x indsættes så i en af ligningerne til beregning af y.


Svar #2
16. september 2013 af hugorme (Slettet)

hvad er det så for en ligning man nu bruger når man skal beregne y med? hvis det var det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af mathon

fra #1
Den fundne værdi af x indsættes så i en af ligningerne til beregning af y.


Svar #4
16. september 2013 af hugorme (Slettet)

kan ikke helt forstå det :(


Svar #5
16. september 2013 af hugorme (Slettet)

jeg har fået det til 32x -62 = -12x -22 -->  44x=84 ???????


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skæringspunktet mellem de to linier ligger på begge linier og vil derfor opfylde begge liniers ligninger. Når man har fundet skæringspuntkets x-koordinat, finder man skæringspunktets y-koordinat, ved at indsætte den fundne x-værdi i en af de to liniers ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal først løse ligningen i x , før du kan bestemme skæringspunktets y-koordinat. Og det skal vel at mærke være den korrekte ligning i x.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2013 af mathon

kravet til skæring
er
                  32x - 62 = y = -12x - 22

  Løs          32x - 62 = -12x - 22


Svar #9
16. september 2013 af hugorme (Slettet)

nåårh okay. men jeg har fået to faciter. fordi først fik jeg det til

 44x=40 som så er 1,1 

også fik jeg det til 44x=84 som så er 0,5

jeg er i tvivl, fordi skal jeg sige: 

32x+12x=62-22 ELLER 32x+12x=-22+62


Svar #10
16. september 2013 af hugorme (Slettet)

ej jeg ved ikke hvorfor jeg har skrevet et andet facit, fordi det giver jo det samme. ej det var min fejl 


Svar #11
16. september 2013 af hugorme (Slettet)

kan det passe? : y=32·1,1-62 --> y=-26,8 

Kan nogen bekræfte? :))


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2013 af mathon

…det er forkert!


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal først beregne x korrekt af den reducerede ligning 44x = 40 . Indsæt den korrekte værdi for x i en af liniernes ligninger. Dit forslag er forkert.


Svar #14
16. september 2013 af hugorme (Slettet)

men skal jeg ikke sige 44 : 40=??


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2013 af mathon

#14

Nej
                 44•x = 40                  dividér med 44 på begge sider

                  x = 40/44 = 10/11


Skriv et svar til: hjælp til matematik!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.